úvodní stránka    |    kontakt    |    obchodní podmínky
Vyhledávání
Nákup za: 0 Kč
Počet položek: 0
Počet kusů: 0
Prohlédnout košík
Přihlášení: Registrace
Úvodní stránka    |    Katalog    |    Košík    |    Vyhledávání
Úvodní strana > katalog > Malé stolní udírny > Elektricka udírna Anuka

Elektricka udírna Anuka



NOVINKA


Výrobce : HYDRAFLOW, Nový Zéland
Kód : JX010
Vaše cena bez DPH : 3 908 Kč
Vaše cena s DPH : 4 729 Kč
Dostupnost : skladem
Záruka : 24 měsíců

Vložení do košíku

Porovnat zboží s jiným Přidat do oblíbených položek



Popis zboží

Uzené maso, ryby, a další uzené výrobky patří v naší kuchyni k oblíbeným jídlům. Jedinečnou uzenou chuť však získají pouze domácím uzením. Tradiční způsob uzení studeným kouřem, je náročný na přípravu masa i na uzení.

Elektrická udírna ANUKA nabízí uzení teplým kouřem, při kterém se pokrmy udí a zároveň tepelně upravují při teplotě kolem 190°C. Kouřem provoněné pokrmy jsou během hodiny připravené k jídlu. Nejsou určeny k dlouhodobějšímu skladování. V udírně ANUKA si však můžete rychle připravit vždy čerstvé uzené speciality.

Vždy čerstvé uzené speciality

Na uzení se výborně hodí vepřové, drůbeží a jehněčí maso, ryby (losos, pstruh, kapr),mořské plody, klobásy, párky, zelenina, houby, sýry a jako specialita ořechy a mandle.

Nová chuť - nové recepty

Novou chuť a vůni dodají uzeným pokrmům pikantní marinády a bylinkové směsi. Doporučujeme vyzkoušet recepty novozélandské kuchyně, které uvádíme v receptáři. Nejen marinády, ale také piliny ANUKA, které můžeme pokropit vínem nebo do nich přidat bylinky či koření ( rozmarýn, šalvěj, anýz, kousky skořice, sušenou ovocnou kůru…) dodají uzeným pokrmům exotickou chuť.
Udírna ANUKA je skvělým obohacením pro všechny, kteří mají rádi jak tradiční chuť doma vyuzeného masa, tak i pro ty, kteří rádi experimentují s novými chutěmi a rádi zkoušejí a připravují nové recepty.

Srovnatelný výsledek

Uzení bylo odjakživa součástí každé vesnické zabijačky a někde se praktikuje dodnes. Není to ovšem tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Nejenže k tomu potřebujeme vhodné podmínky – hlavně švestkové dřevo, místo a dostatečně tolerantní sousedy, ale také hodně volného času. Maso totiž musíme na několik týdnů naložit do slaného nálevu a pak pozvolna řadu hodin udit a přitom dávat pozor na optimální teplotu, abychom uzeniny nespálili nebo nevysušili.
Naproti tomu moderní přenosné udírny, které pracují s takzvaným teplým kouřem, dobu uzení zkracují, nemusíme se starat o přísun správného dřeva, nemusíme budovat žádné složité konstrukce a výsledek je přitom srovnatelný. I pro tyto moderní udírny totiž platí, že se žádná kupovaná uzenina nevyrovná té, kterou si vyudíme nebo doudíme doma.

Princip uzení

Pomalým hořením některých druhů dřeva vzniká kouř se stovkami látek, které mimo jiné ovlivňují bílkoviny v mase a v ostatních potravinách a tím zpomalují jejich rozklad. Proto se mohou uzené potraviny za určitých podmínek skladovat relativně dlouhou dobu. Hlavními činiteli uzení jsou alkoholy, organické kyseliny, aldehydy, ketony, fenoly a estery. Dým také maso vysuší a tím zpomalí množení bakterií. Jenže v dnešní době doma potraviny už nekonzervujeme v takové míře jako dřív, proto více využíváme druhou vlastnost uzení – aromatizaci. A tu opět způsobuje řada složek obsažených v dýmu. Uzením zkrátka jídlu dodáváme typickou chuť, anebo naopak chuť výjimečnou. Jsou různé způsoby uzení, ale nejčastěji se používají dva - takzvané uzení studeným kouřem, které zpravidla probíhá při teplotách 30-35 °C a trvá dlouhou dobu, nebo uzení horkým kouřem, kdy jsou potraviny vystavené kratší dobu teplotě od 180-190 °C.

Moderní domácí udírny nabízejí uzení teplým kouřem, čili způsob, při kterém se potraviny udí a zároveň tepelně upravují. Kouřem provoněný pokrm je pak hotový do hodiny. Dobrým příkladem takových zařízení je novozélandská domácí udírna Anuka, jejíž název je odvozen od vzácného novozélandského stromu manuky. Tvoří ji uzavřený odvětrávaný prostor pro potraviny a miska s topnou spirálou na dřevěné štěpky. Udírna je elektrická, má příkon 500 W, není těžší než šest kilogramů, můžeme ji snadno přenést, ale také snadno rozebrat a vyčistit. Všechny díly, kromě šňůry s časovým spínačem se doporučují občas důkladně umýt v myčce na nádobí. Udírna Anuka je určena k používání ve venkovním prostředí, například na terase, v zahradním altánu, nebo i na větším balkonu, pokud to sousedům nevadí. Ze čtyř postranních otvorů totiž uniká z udírny kouř. Uzení je velmi jednoduché. Do misky nasypeme dřevěné štěpky, které se dodávají s udírnou, nebo si je můžeme samostatně dokoupit, a podle receptur nastavíme čas uzení na časovém spínači. Konec uzení je indikován zvukovým signálem, udírna se sama vypne. Když vyprší a udírna se vypne, Necháme ji ještě asi pět minut uzavřenou, aby kouř vyprchal. Pak už můžeme jen servírovat. Při uzení je uvnitř minimální teplota 190 °C, která zaručuje, že se maso dostatečně tepelně upraví a přitom nevzniknou žádné škodlivé látky.

technické parametry:

hmotnost (kg) 5,4
příkon (W) 500
rozměry v mm (š x v x h)

560 x 260 x 260

Příslušenství: Piliny na uzení ANUKA (500g)

instruktážní video: http://www.youtube.com/watch?v=aljlePVHFc4



Komentáře ke zboží
Prozatím nejsou žádné komentáře k tomuto zboží
PŘIDAT KOMENTÁŘ

Úvodní stránka    |    Kontakt    |    Obchodní podmínky
Powered by SuperEshop